Izvršni direktor Mercedesa Toto Wolff smatra da je Ferrari nekako napravio korak unazad. Vjerovali su da će im biti puno bliže prije početka trkaćeg vikenda u Monzi.

Mercedes je pomeo Ferrari na jubliarnoj 70. Velikoj nagradi Italije. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas su prošli ciljem preko pola minute ranije od Sebastiana Vettela.

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne je poraz opisao sramotnim jer je mogao biti i veći da Mercedes nije prigušio motore prije sredine utrke.

“Čini se da je Ferrari nekako napravio korak unazad”, kazao je Toto Wolff po završetku utrke. “Mi smo bili vrlo dobri, ali Ferrari nije imao izvedbu kakvu smo očekivali, kao ni većina gledatelja. Red Bull je startao straga, a umalo su završili na postolju! Nešto nije bilo u redu…”, zaključio je.

Sedam je utrka do kraja, a Mercedes je s Hamiltonom preuzeo i vodstvo vozačkog poretka za 3 boda ispred Nijemca koji ga dosad nije ispuštao.

Singapur je sljedeća postoja najbržeg cirkusa. Smatra se da će Ferrari i Red Bull biti u boljoj formi od Mercedesa. Wolff se nada popravku forme srebrnih strijela na sporim stazama.

“Napredujemo i bolje razumijemo bolid. Vrlo je jak u svim vrstama zavoja i to je vrlo ohrabrujuće”, ističe Wolff.  “Spore i zavojite staze su dosad više odgovarale Ferrariju i Red Bullu, ali sumnjam da je to obrazac koji se ne može poništiti”.

Vikend u Budimpešti je istaknuo kao trenutak preokreta za Lewisa Hamiltona: “Imam osjećaj da ga je propuštanje Bottasa u posljednjim metrima utrke učinilo jačim i determiniranijim za nastavak sezone. Pokazao je to izvedbom u Spa i Monzi”, zaključio je Wolff.