Johann Zarco kaže da ga je Marquezova majka zatražila da bude blag u nedjelju na utrci, kako ne bi riskirao sudar s glavnim favoritom za osvajanje naslova.

Nakon kvalifikacija, Marquezu je od strane Honde sugerirano da izričito pazi na okršaje s Francuzom jer je već uobičajeno agresivan sa svakim na stazi.

Novi/stari prvak je otkrio kako je greška koja je skoro rezultirala padom bila uzrokovana strahom od mogućeg sudara sa Zarcom.

Bilo kako bilo, Zarco tvrdi da je tijekom utrke vozio malo lakše, jer ga je Marquezova majka prije utrke posebno zamolila na povećani oprez.

“Bio sam na skuteru na putu za krevet, kad mi je Marcova majka u prolazu kazala: Molim te Zarco, budi blag”, rekao je Zarco.

“Rekao sam da ću je poslušati i da ne brine. Na kraju krajeva Marc ju je još više slušao.”

Pred kraj utrke Pedrosa i Zarco su se odvojili i borili za pobjedu, a odlučujući potez je došao na početku posljednjeg kruga.

Unatoč tome što mu je za pobjedu falilo samo tri desetinke sekunde, Johann je rekao da ne bi bilo ispravno biti razočaran.

“Moram biti sretan, biti razočaran za ovaj propust pobjede bi bio potpuno krivi način analiziranja utrke. Imao sam sve elemente u svojim rukama za pobjedu i iskorištavao sam ih.”

“Vjerovao sam do posljednjeg zavoja da možda mogu napasti, ali da, drugo mjesto ipak. Najbolje je vjerovati do samoga kraja da možete pobijediti, i mislim da je bilo dosta dovoljno za ovu sezonu”, zaključio je debitant godine.