Marc Marquez je osvajač Pole pozicije za VN Austrije na Red Bull Ringu ispred Ducatijevog dvojca Andrea Doviziosa i Jorgea Lorenza. Španjolac je fantastično odvozio drugi dio kruga i za dlaku pobijedio Ducati na stazi koja im odgovara.

Marquez je odvozio samo dvije tisućinke brže vrijeme kruga od prošlogodišnjeg pobjednika Doviziosa i najavio uzbudljiv nastavak vikenda. Sada je osim njih u igri i preporođeni Jorge Lorenzo koji će svoju šansu zasigurno potražiti u utrci.

Ducati se ponovno pokazao najmoćnijim paketom na Red Bull Ringu, ali kombinacija Marquez-Honda je konstantno impresivna. Dok je Ducati bio najbrži u početnim sektorima, Marquez je nadoknadio zaostatak u dva i jedina lijeva zavoja te u posljednjem sektoru.

Iz drugog reda će krenuti Danilo Petrucci na satelitskom Ducatiju, Britanac Cal Crutchlow na Hondi i Johann Zarco na satelitskoj Yamahi. Odličan je bio Tito Rabat sa sedmim mjestom koji će dijeliti treći red s Iannoneom na Suzukiju i Pedrosom na Hondi.

Tvornički vozači Yamahe Maverick Vinales i Valentino Rossi startaju iz sredine poretka, s 11. i 14. mjesta. Ravnice, usponi i jaka ubrzanja s niske brzine im očito ne odgovaraju.

Prošle smo godine u Austriji vidjeli jednu od najboljih borbi za pobjedu između Marqueza i Dovizosa koja je trajala cijelu utrku do finiš crte. Bolje pozivnice od te nema.

Start utrke je sutra u 14 sati i očekuje se sunčano vrijeme.