Marc Marquez je uvjerljivo svladao protivnike na domaćem Jerezu. Vodio je utrku od početka do kraja i iskupio se za propust pobjede prošlog trkaćeg vikenda na američkoj COTA-i.

Marquez je opravdao status favorita iako je u kvalifikacijama poražen od vozača satelitske Petronas Yamahe Fabija Quartarara i Franca Morbidellija. Nakon što je preuzeo vodstvo u prvom zavoju, započeo je kontrolu utrke i u nastavku nikome nije dao priliku za ozbiljniju ugrozu.

Fantastični dvojac Petronas Yamahe je dobro započeo utrku, ali tehnički kvar na motociklu izvanrednog novaka Quartarara je olakšao posao Marquezu i bliskoj mu družini. Morbidelli je u prvoj fazi utrke pritiskao vodećeg Marqueza, ali dočim su mu popustile gume, morao je prepustiti podijski plasman Alexu Rinsu i Mavericku Vinalesu.

Vodeći u poretku Andrea Dovizioso je imao odličan start i na sekundu-dvije preuzeo vodstvo, ali nije mogao izdržati dugo jer su mu se agresivno u liniju ubacili, prvo Marquez pa dvojac Petronas Yamahe. Morat će se zadovoljiti solidnim četvrtim mjestom.

Valentino Rossi je imao težak vikend, ali je na kraju ipak osvojio šesto mjesto, iza Ducatijevca Petruccija. Doktor je nakon problema s gumama proteklih godina bio oprezniji, što mu se na kraju i isplatilo jer je prestigao u završnoj fazi utrke sunarodnjaka Morbidellija koji je većinu vremena proveo u vodećoj skupini.

Marc Marquez je preuzeo vodstvo generalnog poretka za samo 1 bod ispred sunarodnjaka Alexa Rinsa, a u stopu ih prate Andrea Dovizioso i Valentino Rossi.

Sljedeća utrka se vozi za 2 tjedna u kultnom francuskom Le Mansu.