Marc Marquez tvrdi da nije bilo ničega spornog u njegovom pretjecanju Rossija s kojim je imao kontakt koji je doveo do Doktorovog pada.

Nakon kazne prolaska kroz boks u ranoj fazi utrke, Marquez je većinu vremena proveo probijajući se sa začelja.

Prvi potez koji po nekima zaslužuje izravnu diskvalifikaciju dogodio se u 13. zavoju u napadu na Aleixa Espargara. Srećom za obojicu, prošlo je bez većih posljedica. U završnom dijelu utrke, gotovo ista situacija u istom zavoju, no ovoga puta deblji kraj je izvukao Rossi koji je završio u boku na travi.

Nakon incidenta s Rossijem, Španjolac se našao na udaru svih kritičara radi preagresivnog ponašanja na stazi.

Ipak, Marc tvrdi da nije napravio ništa ludo tijekom pretjecanja Rossija, ističući kako su se slične situacije događale i drugim vozačima na stazi.

“Mislim da nisam učinio ništa ludo. Ono što mi se dogodilo s Valentinom je bila pogreška, ali i posljedica mokre staze jer mi je proklizao prednji kraj”, rekao je Marquez.

“Trebali ste shvatiti kakvi su bili uvjeti staze. Postojala je suha linija, ali sam zakačio mokri dio gdje mi je proklizao prednji kraj pa sam morao pustiti kočnicu.”

“U redu, imao sam kontakt, okrenuo sam se i vidio da je pao i pokušao sam se ispričati”.

“Ako pogledate utrku vidjet ćete gotovo iste situacije između [Johanna] Zarca i Danija [Pedrose], [Danila] Petruccija i Aleixa [Espargara]. Bilo je prilično teško na stazi, ali to nije bitno, ja sam dao svojih 100 % i naravno bila je jako zeznuta utrka”, dodao je Marquez.

marquez

Marc priznaje grešku u naletu na Espargara

Marquez priznaje svoju najveću grešku u utrci, a to je bio incident s Aprilijinim vozačem Aleixom Espargarom za što je dobio kaznu propuštanja pozicije.

“Možda je najveća greška u utrci što sam učinio bila ona s Aleixom”, nastavlja.

“Kad vozite četiri sekunde brže po krugu situacija postane izuzetno teška, a ja to nisam primjetio. Dao sam 100 posto da izbjegnem kontakt, ali nisam uspio. Stoga moram kazati oprosti Aleixu”.

“U redu, prihvaćam kaznu koja je razumljiva”, zaključuje Marquez.