Marc Marquez se uspio izboriti za pobjedu na odličnoj MotoGP utrci u Assenu. Konkurencija je na izazovnoj i uzbudljivoj stazi bila neumoljiva, a to najbolje pokazuje podatak o četiri proizvođača u borbi za top 3 pozicije.

Marquez je dugo vremena boravio u vodećoj skupini koju je predvodio Jorge Lorenzo na Ducatiju. Jorge je nevjerojatno startao i s 10. mjesta držao vodstvo pred gustom skupinom od 6-7 vozača. Redoslijed se iz kruga u krug mijenjao, ali iza njegovih leđa.

Glavni protagonisti utrke us spomenute su još bili Dovizioso na Ducatiju, Rossi i Vinales na Yamahi te odlični Rins na Suzukiju. Nevjerojatne borbe rame uz rame iz kruga u krug su oduševile gledatelje i priskrbili scene koje ćemo dugo vremena pamtiti.

Assen se još jednom pokazao vrhunskom stazom za legendarne, dvoboje, troboje, pa čak i četveroboje u ovom slučaju. Svaki od proizvođača je imao dio staze koji mu odgovara, primjerice standardno jaki Ducati na ravnicama i Suzuki u zavojima…

To nam je priskrbilo mnoštvo zanimljivosti jer se nitko od vozača nije namjeravao lako predati. Na kraju je Marc Marquez napravio najbolji posao i uspio se odmaknuti na sigurnu udaljenost na vrhu. Konkurenti su se nastavili boriti i vodeći u poretku nastavlja s odličnom tradicijom na Assenu.

Iza njega su ciljem prošlo Alex Rins i Maverick Vinales nakon odlične borbe do zadnjeg metra, a za njima talijanski majstori Valentino Rossi i Andrea Dovizioso.

Pobjednik zadnje dvije utrke Jorge Lorenzo nije uspio održati ritam iz prvog dijela utrke te je završio na sedmom mjestu, iza Britanca Cala Crutchlowa.

Sljedeća je utrka za dva tjedna na roller coaster stazi Sachsenring u Njemačkoj.