Marc Marquez je pobjednik fantastične VN Tajlanda ispred rivala Andrea Doviziosa i Yamahina dvojca Vinales-Rossi. Neizvjesna borba za pobjedu se vodila od početka do samog kraja utrke.

Marquez je drugi put zaredom uspio poraziti Doviziosa u završnici utrke. Iako je Talijan u prethodnim prilikama redovito izlazio kao pobjednik okršaja, Marc je nešto pronašao u svoju korist.

Ključ utrke je bio u očuvanju guma za finalni juriš pa se u prvoj fazi vodeća skupina nije izdvojila od ostatka. Otkrivanje karata je bilo desetak krugova prije kraja, a tada su uslijedili uzbudljivi okršaji i nadmudrivanja.

Veliko je finale obilježio i preporođeni Yamahin duo Maverick Vinales i Valentino Rossi, koji je vodio nekoliko krugova. Nakon što su prošlu utrku u Aragonu zaostali za vodećima preko 20 sekundi, danas su mogli nadati pobjedi do samog kraja. Nedostajalo im je malo konkurentnosti, ali su se ipak vrlo dobro držali.

Većih uzbuđenja van vodeće skupine nije bilo, izuzev pada Daniela Pedrose dok je lovio vodeću skupinu. Jorge Lorenzo nije nastupao jer je pao u petak na treningu, dok je vozio pod ozljedom.

Utrka je ocjenjena jednom od najboljih ove sezone, a Moto3 utrke je navodno bila na rubu regularnosti. Komentatori su naveli da su svi vozači u neki trenutak zaslužili kaznu zbog opasne vožnje.

Sljedeća se utrka vozi za dva tjedna u japanskom Motegiju.