Dvojac u borbi za naslov svjetskog pravaka Marc Marquez i Andrea Dovizioso ovoga vikenda imaju novi okršaj na jednoj od najspektakularnijih svjetskih staza na australskom Phillip Islandu.

Nakon što su Marquez i Dovizioso priredili nezaboravni duel u posljednjoj utrci na kišnom Motegiju, rivale razdvaja samo 11 bodova u poretku.

Jedinstvena se staza nalazi na otoku koji je udaljen samo nekoliko sati vožnje južno od Melbourna.

Iako Marquez utrci prilazi kao trostruki prvak i blagi favorit, već smo se nekoliko puta uvjerili kako Dovija ne valja otpisati. Ovo mu je prva izgledna prilika u karijeri da postane MotoGP prvak, a veći motiv od toga ne postoji.

Marqueza ne prati dobra sreća na Phillip Islandu jer je dosad na utrkama kraljevske klase završio samo jednom, 2015. godine kada je pobijedio.

Pao je 2014. i 2016. godine dok je bio u vodstvu, ali je u sve tri utrke osvojio Pole poziciju što je pokazatelj Španjolčeve sposobnosti i brzine na ovoj veoma izazovnoj i zahtjevnoj stazi.

Marquez je u jako dobroj formi od utrke u Kataloniji i nemilosrdno reda plasmane na postolju. Brzina koju pokazuje na svim vrstama staze je impresivna i konkurenti teško pronalaze odgovor, osim jednog čovjeka – Doviziosa na Ducatiju!

Ducati je već pokazao kako može pobijediti na Phillip Islandu i na stazama koje im nisu predodređene na papiru. Sezona 2017 je samo dokaz kako statistika u vezi Dovija ne vrijedi ama baš ništa.

Talijan iz Foglija je već razuvjerio povjesničare i statističare pa nema nikakvih naznaka da isto neće učiniti ovog vikenda. Ovdje je osvojio podijski plasman i na krilima pobjede prošlog vikenda može zadati problem Marquezu.

DesmoDovi je obećao da će se boriti do samog kraja, a to je pokazao briljantnom i požrtvovnom vožnjom u kišom natopljenom Motegiju zbog koje je pobrao masovne simpatije gledatelja. U posljednjem je krugu stavio cijelu sezonu na kocku i krenuo na Marqueza poput razjarenog bika i zasluženo pobijedio.

Ulogu će svakako igrati Yamahin dvojac Vinales i Rossi te kolege protagonista Daniel Pedrosa i Jorge Lorenzo. Bit će interesantno vidjeti čime će oni biti vođeni i kako će se postaviti u utrci.

Odgovore ćemo saznati već ove nedjelju u utrci koja će početi u 7 sati ujutro po našem vremenu. Uvjereni smo da obožavatelji neće požaliti rano jutarnje buđenje.