Marc Marquez je imao prvu priliku na kišnom Sepangu za VN Malezije doći do četvrtog naslova prvaka kraljevske klase, ali plasman van podija i pobjeda rivala Doviziosa je odgodila potencijalno slavlje za domaću Valenciju.

Marquezu je dovoljno 11. mjesto u poretku na kraju utrke da osigura osvajanje naslova, ali to nije njegov cilj ovog vikenda. Marquez također ima impresivan rezultatski niz na stazama koje se voze u obrnutom smjeru od kazaljke na satu.

“Osjećam se dobro jer dolazimo na stazu koja mi je draga. Odgovara mi i smjer suprotan od kazaljke na satu te učestala skretanja ulijevo”, govori aktualni svjetski prvak prije finala sezone.

Španjolac je dosad u karijeri pobijedio na 20 od 29 utrka koje se voze u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a ove je sezone slavio na svim takvim utrkama. Majstor iz Carvere je pobijedio u Austinu, Sachsenringu, Aragonu i Phillip Islanud.

Dolaskom u Valenciju, Marquez navodi da ne osjeća pritisak, unatoč tome što je cijela sezona na ulogu. Plan mu je kaže jednostavan, raditi ono što radi čitavu sezonu i na kraju vidjeti što će iz svega ispasti.

“Naravno da je prirodno osjećati neku vrstu pritiska zbog važnosti odlučujuće utrke, ali iskreno veći sam pritisak imao u drugom dijelu sezone”, navodi Marquez.

“Činjenica je da sam se uspio održati unatoč nekim poprilično zeznutim situacijama, a to mi je sada daje dobar osjećaj. Jako je pozitivno što ovaj put imam bodove na svojoj strani što mi daje taktičku prednost”, dodaje Marc.

“Svjesni smo da nam neće biti lako i ne vrvim od pretjeranog samopouzdanja. Nastojat ću održati jednak mentalitet i radnu metodu koja nas je dovela do vrha poretka. Bit će jako važno upasti u ritam od prvog treninga da bi naposljetku mogli isporučiti 100 posto iz paketa”, zaključio je uvijek trkaći raspoložen Marc Marquez.