Charles Leclerc će odmah sljedeće sezone kada se pridruži Ferrariju pobijediti Sebastiana Vettela, tvrdi bivši Scuderijin testni vozač Raffaele Marciello.

Leclerc je uspio impresionirati vodstvo Ferrarija u svojoj prvoj F1 sezoni u Sauberu te mu je pružena prilika da od iduće godine postane drugi najmlađi Ferrarijev vozač ikada.

Vettel nakon što je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka s Red Bullom, u tim mu je došao Riccardo s kojim se Nijemac mučio cijele sezone, a Marciello predviđa sličnu situaciju s postavom Vettel – Leclerc.

“Nikad nisam vidio Vettela na razini Hamiltona, Alonsa ili čak Kubice”, rekao je Marciello.

“Uvjeren sam da će Charles Leclerc moći odmah pobjeđivati u Ferrariju. Mislim da, ako Ferrari ove godine ne osvoji naslov, odgovornost pada na Sebastiana Vettela.”

“U godinama kad je Red Bull osvajao naslove, Vettel je imao Marka Webbera uza sebe koji nije bio prvak. Njihov je bolid tada bio mnogo bolji od ostalih.”

Talijan također navodi kako usporedba Raikkonena i Vettela nije pouzdana jer Kimi nema više motivacije i žara kao iz doba kada je bio prvak.

“Kimi je možda izgubio ovu vrstu motivacije pa nije pouzdan za uspoređivanje. Dobra usporedba bi se mogla napraviti s Alonsom, koji je uvijek bio ispred Raikkonena”, nastavlja.

“Naravno, istina je da Vettel pobjeđuje Kimija, ali ne uvijek, a i razlika između njih dvojice je sve manja i manja”, zaključuje Marciello.