Kevin Magnussen smatra da je velika šteta vidjeti lošu formu njegove bivše momčadi McLaren, nekadašnjeg pripadnika vodeće F1 skupine, a sada momčad iz donjeg dijela poretka.

Magnussen je bio dio McLarenova razvojnog programa i uspio je osigurati sjedište 2014. godine. Otpao je nakon samo jedne sezone dolaskom Fernanda Alonsa u momčad.

Danac je nakon “sezone odmora” uspio upasti u Renault na jednu sezonu, a nakon toga u novopridošlu američku momčad Haas za koju još vozi i ostvaruje solidne rezultate.

Haas je prošlog vikenda ostvario najbolji rezultat otkad su ušli u najelitniju automobilističku kategoriju. Četvrto i peto mjesto Grosjeana i Magnussena su ohrabrili vlasnike i inženjere kako rade dobar posao ove sezone.

Magnussen je ponosan na ostvarenja koja Haas ostvaruje, ali priznaje i da McLaren više ne predstavlja bitan element kao nekoć.

“Impresivno je da se mala momčad poput Haasa uspjeva boriti s tvorničkom momčadi poput Renaulta, a redovito pobjeđujemo McLaren, Williams, pa čak i Force Indiju koja je znatno veća od nas. Mislim da možemo biti zadovoljni poslom koji radimo”, govori Magnussen.

“Iznenađen sam formom McLarena. Mislim da je svima jasno kako su velika momčad i bio mi je užitak bio dio njih. Sada sam izgubio doticaj i ne pričam više s njima. Ne znam u kakvim su točno problemima, ali u ovom je trenutku to zasigurno velika šteta”, dodaje Danac.

“Sretan sam što se možemo s njima boriti i pobijeđivati, ali zadnja mjesta nisu ona na kojima pripadaju”, zaključio je.