Haasov vozač Kevin Magnussen nastavlja kampanju protiv obaveznog zaštitnog dodatka Halo. Dok neki vozači podupiru sigurnosnu inovaciju, Magnussen je nastavlja kritizirati.

“Veoma je ružan i ide mi na živce. Teško je ući i izaći iz bolida, teže je skinuti volan. Jednostavno je čudan i dosadan”, kaže Danac.

Iako Magnussenu smeta izgled bolida s Halo zaštitom, navodi kako nije smetnja u vožnji. “Vidljivost je u redu jer u zavojima iovako gledate ulijevo ili udesno. Malo smeta očima, ali nije za zabrinuti se”, priznaje.

Magnussen navodi kako Halo nije u potpunosti siguran. Kao primjer navodi Eau Rogue i prvi zavoj u Austinu.

“Ako lovite nekog u Eau Rogue, nećete ga moći vidjeti ako napravi grešku pri vrhu i izvrti se, a slična je stvar i sa zavojem 1 u Austinu”.

“Za mene bi F1 trebala biti otvorenog kokpita i mislim da je ovo krivo za sport”, zaključio je Magnussen.

U kritikama mu se pridružio ovosezonski rookie Pierre Gasly koji Halo ocjenjuje jako loše jer je poderao kombinezon prilikom izlaska iz bolida.

Carlos Sainz je napomenuo još jedan problem prilikom kiše. “Kad pada kiša, Halo zaustavlja padanje kapi na vizit, tako da ne možemo procijeniti je li pada kiša ili ne”.

Veteran Robert Kubica je dao svoju ocjenu i našalio se na račun kolega: “Izazovno je izaći iz bolida. Mislim da ću se po završetku prve utrke rado prošetati boksom da im se smijem dok budu izlazili iz kokpita”.