Kevin Magnussen kaže da su nova aerodinamična pravila Formule 1 veliko poboljšanje kad je u pitanju blisko praćenje bolida ispred.

Jednostavnija i šira prednja i stražnja krila su uvedena od ove sezone kako bi poboljšali utrkivanje na stazi. Prethodni bolidi iz 2018 su bili ekstremno brzi, ali i nezahvalni za kontrolirati u ‘prljavom’ zraku.

Iako se ove zime skeptično osvrtalo na najnoviju promjenu i govorilo kako neće puno poboljšati situaciju, Magnussen je na stazi primjetio bitnu razliku. Prilikom bliskog praćenja rivala na testiranju, Danac je ohrabren jer sada ima puno bolji osjećaj.

“Pratio sam danas jedan bolid ispred sebe i mogu vam kazati da stvari izgledaju puno bolje. Mnogi su govorili ove zime kako nova krila neće ništa promjeniti, ali već je sada puno bolje”.

Magnussen priznaje da bolid više nije nepredvidljiv u prljavom zraku: “Cijeli je bolid konzistentniji i stabilniji. Jedva čekam kako će izgledati na drugim stazama”.

“Ima još bitnih faktora koje smo možda propustili pa ćemo morati odvoziti na još nekoj stazi, ali prvi znakovi su svakako dobri. S novim i većim stražnjim krilima, možda bude prelagano pretjecati pa se više ne budemo utrkivali. Vidjet ćemo.”, zaključio je Magnussen

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.