Kevin Magnussen kaže da je ozračje u Haasovom F1 timu puno zdravije u odnosu na ono što je iskusio u McLarenu i Renaultu.

Hass je treći Magnussenov tim u posljednje četiri godine, nakon što je proveo dvije godine u McLarenu, prvo kao vozač utrka, a zatim kao rezerva. Potom je godinu dana vozio za Renault.

U Renaultu i McLarenu su ispitivali radnu etiku Magnussena i Danac tvrdi da njegove prijašnje momčadi nikada nisu imali negativne komentare.

Haas je navodno zadovoljan s Dančevim dosadašnjim nastupima u sedam utrka i 5 skupljenih bodova.

Magnussen je napokon našao tim s kojim istinski uživa raditi

“Puno je zdravije okruženje za vozača u Haasu nego u ostalim timovima velikih tvrtki gdje sam bio. To je samo moje iskustvo, ali vjerujem da bi se i drugi složili sa mnom”, rekao je.

“Kada ste na mjestu koje je u problemima i bori se, pritisak na vozača je ogroman. Došao sam s vrlo malo iskustva u potpuno novi McLaren, velika momčad i još veći pritisak.”

“Ovdje osjećam puno manje pritiska, ali zato puno veću motivaciju. Ovo je puno sretnije mjesto!”, zadovoljno će Magnussen.

Krivica mladih vozača

Magnussen se također osvrnuo i na kulturu okrivljivanja mladih i neiskusnih vozača koji pokušavaju doseći uspjeh u F1.

“Volio bih biti pod većim pritiskom, ali samo ako se borim za Pole Position ili za pobjedu”, nastavlja. “U F1 postoji takva vrsta pritiska da se mora nekoga okriviti za nešto, a prvi na udaru su mladi vozači.”

“Ponekad imaju pravo da nas okrive, ali ne uvijek i to može biit jako teško u određenim situacijama”, zaključio je Magnussen.