Haasov šef momčadi Guenther Steiner je očitao bukvicu svojim vozačima Romainu Grosjeanu i Kevinu Magnussenu nakon što su obojica odustala zbog incidenta u prvom krugu.

Dvojac Grosjean i Magnussen se našao rame-uz-rame na izlasku iz zavoja Loop na prvu DRS ravnicu te se dotakao kotačima. U vrlo teškim vremenima za Haas, ovakvo im je odustajanje najmanje trebalo.

Haas se nadao povratiti u sportsku formu nakon neuspjeha van staze. Naime, glavni sponzor Rich Energy im je u velikim problemima i priprema prekid suradnje. Ovo je drugi put ove sezone da Haasovi vozači unutarmomčadskim sukobom narušavaju timski rezultat. Već su u Španjolskoj itekako začinili utrku ekipi na zidu.

“Ovo je veliko razočaranje za nas. Samo kažem ono što je jasno i očito. Jedino što su naši vozači mogli još učiniti je ponijeti lopate pa nas još dublje zakopati”, kritičan je Steiner.

“Trebamo se povratiti, regrupirati i vidjeti što nam je činiti ubuduće. Obojica su u nevolji i nije prihvatljivo što su napravili. Bio sam izričito jasan nakon Barcelone u tome što im je činiti”, objašnjava.

“Sada smo u jako teškoj poziciji. Svi smo teško radili na što boljoj pripremi, a onda kad nam se ukazala šansa za dobru utrku, mi se sudarimo u prvom krugu na izlasku iz zavoja 5. To jednostavno nije prihvatljivo”, dodaje Steiner.

“Radimo skoro na rubu mogućnosti da se izborimo za bodove ili barem da nešto naučimo ili učinimo za korak naprijed, a onda oni ovakvo nešto učine”, zaključio je nezadovoljni šef.