U Haasu vjeruju kako mogu zadržati aktualne vozače Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena sljedeće godine, ali nisu sigurni imaju li Francuz i Danac želju ostati u najmlađoj F1 momčadi.

Grosjeanu će ovo biti treća sezona s momčadi koja je u Formuli 1 od 2016. godine, a Magnussenu druga. Danac je stigao prošle godine nakon što je raskinuo suradnju s Renaultom i zamijenio Meksikanca Estebana Gutierreza.

Dvojac je prošle sezone zajedno osvojio 47 bodova, što im je donijelo osmo mjesto u poretku konstruktora. Dolaskom Magnussena su dobili vozače sposobne za borbu za bodove.

Šef momčadi Gunther Steiner tvrdi kako oba vozača zaslužuju produljenje ugovora i planiraju zadržati trenutnu vozačku postavu i nakon 2018. godine. Međutim, Talijan je svjestan da postoji mnogo čimbenika koji će igrati ulogu u odlukama vozača oko njihove budućnosti.

“Obojica zaslužuju ostati,” rekao je Steiner za Motorsport.com.

“Želi li jedan od njih i dalje biti dio naše momčadi? To je sljedeći problem. Mnogo je faktora koji ulaze u ovu odluku. Ljudi nam govore da uzmemo nekog drugog, ali ne, to ne mislimo napraviti. Trenutno smo u dobroj situaciji za 2019. Još uvijek ne znam kako će se to razviti, vidjet ćemo kroz sezonu.”

Nedavno su iz Haasa priznali kako su prošle sezone prerano prebacili fokus na 2018. Drugi dio godine bili su nešto slabiji, ali su uspjeli osvojiti 18 bodova više nego u debitantskoj sezoni.