Tim Haas F1 je dobio 10 tisuća dolara kazne za nesiguran otpust bolida iz boksa zbog loše pričvršćene gume zbog čega su im odustala oba bolida.

Magnussen i Grosjean su bizarno u roku od samo jednog kruga s odličnog plasmana (4. i 5. mjesto) morali parkirati svoje bolide uz stazu.

Iako još nema službenog objašnjenja FIA-ini su suci kaznili momčad zbog nesigurnog puštanja bolida na stazu, što podrazumjeva da kotači nisu bili dobro pričvršćeni.

Već smo u TV-prijenosu mogli vidjeti snimku kako mehaničari gestikuliraju zabrinutost nakon što su oba bolida dobila znak da krenu.

Tim je dobio naredbu direktive utrke odmah zaustaviti bolide, što su potonji i učinili pa je kazna iznosila “blagih” 5 000 dolara za svaki bolid. Ipak, nije to ništa s obzirom na razočaranje koje je doživjela preporođena momčad.

Danac Magnussen se na četvrtom mjestu uspješno branio od napada Maxa Verstappena dok se mladi Nizozemac nije izvrtio zbog čega su Amerikanci zauzeli izvrsne pozicije s oba bolida.

“Ovo će nam biti jako teško za progutati. Nismo zavrišili utrku s oba boldia, a bili smo na tako dobrim pozicijima i s velikim smo iščekivanjem dočekali prvu utrku”, kaže Magnussen.

“Ovake su stvari srceparajuće, ali mi ćemo se vratiti i ponovno se boriti”, zaključuje Danac.

Romain Grosjean smatra da je mogao držati korak za vodećima da se uspio probiti ispred kolege, a današnju nesreću deklarira čudnom jer cijelu zimu nisu imali sličnih problema.

“Danas smo izgubili puno bodova, ali ako nastavimo s ovakvim performansama, vrlo brzo ćemo zaboraviti na ovaj problem”, zaključio je Francuz.