Trostruki svjetski prvak Jorge Lorenzo je optužio svog momčadskog kolegu iz Ducatija Andreu Doviziosa za namjerno potkopavanje morala!

Lorenzo je imao vrlo težak odnos s prethodnim momčadskim kolegom Valentinom Rossijem na Yamahi, a čini se da ponovno prolazi težak period s Doviziosom na Ducatiju.

Španjolac komentira nedavno prozivanje Doviziosa u vezi produženja ugovora. U njemu je Talijan spomenuo Lorenza u kontekstu mogućeg odlaska, tj. da ga takav ishod na kraju sezone ne bi iznenadio.

“Dovi je jako pametan, nije li?”, sarkastično je prokomentirao Lorenzo za domaći Movistar TV. “On misli da sve zna”.

“Dovi je uvijek tijekom moje karijere to pokušavao, potkopati mi moral, a još i sada kao timski kolega čini isto. To mi ništa nije novo”.

“Uvijek to radi, ako malo bolje pogledate. To je neka veza koju putem medija prenosi, ali to je sve ok za mene”.

Lorenzo i Dovizioso su rivali još od mladih dana iz kategorije 125cc i 250cc. Iako je od toga prošlo skoro 10 godina, osjećaji nisu omekšali.

Prošle godine su po prvi put postali timske kolega s tim da je Lorenzo na Ducatiju osigurao ugovor od 12 milijuna eura godišnje, dok je Doviziso plaćen jedva 2 milijuna.

Talijan je prošle godine zabljesnuo i borio se za naslov svjetskog prvaka, dok je Jorge imao problema s privikavanjem na novi motocikl.

Novu sezonu Lorenzo nije započeo kako je priželjkivao dok je Dovizioso trijumfirao u Katru.

“Dovizioso je mirna osoba. Inače imamo srdačan odnos i nema problema po tom pitanju. Mi smo ovdje kako bismo pobijeđivali utrke i prvenstva, a ne kako bismo pronalazili prijatelje”, ističe Lorenzo.

Šef Ducatija Davide Tardozzi je nedavno izjavio kako smatra da će Dovi ostati na Desmosediciju, dok pregovore s Lorenzom nisu započeli.

Iako se momčad iz Borgo Panigale izjasnila kako bi rado sačuvala obojicu, neizvjesnost oko Lorenzove budućnosti je sve veća.