Lorenzo: Novi Ducati je puno bliži mom stilu vožnje

lorenzo

Jorge Lorenzo je zadovoljan s novim Ducatijem nakon prvog testa u Sepangu jer je motocikl prema njegovim riječima prikladniji njegovom stilu vožnje.

Lorenzo započinje svoju drugu sezonu u talijanskoj momčadi te je nakon prvog dana testiranja odvozio treće najbrže vrijeme, samo 0.03 s sporije od momčadskog kolege Andrea Doviziosa.

Španjolac kaže da je novi motocikl puno bolji u zavojima, što je inače bila najveća slabost Ducatija, te da je osjetno brži od prošlogodišnje inačice.

“Novi motocikl općenito izgleda brže od staroga tako da je to pozitivno”, rekao je.

“Inače, trebate puno više vremena za poboljšanje performansi na novom motociklu, ali ovaj put su svi vozači koji su probali voziti novi, odmah ostvarili napredak.”

“Ovaj motocikl je puno bliži mom vozačkom stilu. Brže mogu otvarati gas, mogu ući u zavoj s više samopouzdanja, malo se više nagnuti tako da sam vrlo sretan i zadovoljan”, objašnjava Lorenzo

“Uz jednogodišnje iskustvo mnogo više razumijem motocikl, a i motocikl je više moj”, zaključuje trostruki prvak.

Dovi također zadovoljan!

dovizioso

Dovizioso je naglasio da je ulazak u zavoje područje najvećeg poboljšanja.

“Ulazak je bolji, zadnji dio kočenja i trenutak kada pustim kočnicu, sve to utječe na krug”, rekao je.

“Kada imate dobru bazu, teško je poboljšati motocikl. Ono što morate učiniti za poboljšanje vrlo je teško pa sam malo iznenađen i vrlo sretan.”

“Ipak, moramo raditi na detaljima jer oni čine razliku, ali postoje i neke negativne karakteristike, kao i uvijek. Stoga moramo raditi i razumjeti točno ono što možemo učiniti”, zaključuje DesmoDovi.

Stoner: Ducati nema mane

stoner

Dvostruki prvak kraljevske klase Casey Stoner već standardno testira za Ducati, a ove godine je bio prvi vozač koji je isprobao novu talijansku uzdanicu.

Australac tvrdi da je Ducati uspio ublažiti i najslabije točke motocikla, nedostatak brzine u srednjem broju okretaja te upravljivost u zavojima.

“Vremenski uvjeti su promijenili naš plan, ali uspjeli smo izvući korisne informacije u srijedu i čitvrtak popodne”, rekao je Stoner.

“Moj zaključak je da smo učinili neke korake naprijed u postavkama šasije i neke stvari u vezi motora. Do sada je sve pozitivno, nismo našli ništa negativno.”

“Mislim da je vrlo teško zadovoljiti zahtjeve MotoGP vozača, ali moram reći da idemo u pravom smjeru. Od sada je sve stvar iskustva i vlastitog napretka”, zaključuje Stoner.