Leclerc se raduje obračunu s Verstappenom i Oconom

leclerc

Charles Leclerc je najnovije lice u Formuli 1. Potpisao je ugovor sa momčadi Alfa Romeo Sauber F1 te je Ferrarijev štićenik.

Leclerc se potvrdio nastupima i naslovima u nižim kategorijama te mu stručnjaci prognoziraju briljantnu budućnost. Osim što je iz Monaka, pedigre za bavljenje motorsportom je osigurao i otac, bivši trkaći vozač.

“Moj je otac vozio utrke. Jednog dana sam probao karting, i da vam budem iskren, zaljubio sam se u sport na prvu. Znao sam da je to ono čime se želim baviti u životu”, započinje 20-godišnji Leclerc.

Mladi Monegažanin se već utrkivao s istaknutim F1 talentima poput Verstappena i Ocona u kartingu, ali nerado daje usporedbu za F1 jer se još nisu utrkivali u jednosjedima.

“Utrkivali smo se u kartingu, i svi smo bili jako blizu. U međuvremenu smo i vozački stasali, a to i način na koji smo došli do toga je jako bitno u sportu”, navodi.

“Ako jednog dana budemo imali šansu dijeliti isti bolid, bit će interesantno vidjeti tko je učinio koliki napredak. Zasad sam jako sretan i uzbuđen kad ih vidim u dobroj formi na F1 stazi”, dodaje Leclerc.

O najvećem izazovu prelaska iz F2 u F1 navodi razinu sile potiska i snage motora: “Bolidi su u potpunosti drugačiji, a naročito od ove godine. F1 bolidi imaju ogroman aerodinamički potisak koji je neusporediv sa F2 ili F3”.

“F2 bolidi za razliku od F1 nemaju servo upravljač pa ću se neko vrijeme morati naviknuti. Iskreno mislim da su F2 bolidi puno fizički zahtjevniji za vožnju od F1 radi serva. Znam da se u nekim zavojima moram jako mučiti dok u F1 mogu skrenuti s dva prsta na volanu.

Ishranu Leclerc zasad neće mijenjati: “Hraniti ću se kao i dosad. S treningom u kakvom sam već godinama, mislim da neće biti potrebe”, zaključio je aktualni F2 prvak.