Iannone potvrdio odlazak iz Suzukija!

iannone

Andrea Iannone je potvrdio odlazak iz Suzukija na kraju sezone 2018. Novo odredište Manijaka je još uvijek nepoznato.

Iannone je proveo težak period na Suzukiju prošle godine, dok je u novoj briljirao s dva postolja, u Austinu i Jerezu. Talijanova sve bolja forma nije bila dovoljna za osigurati sjedište j japanskoj momčadi.

Suzuki je već potpisao s Alexom Rinsom do kraja 2020. godine, a sve su bliže potpisu s Moto2 zvijezom Joan Mirom za sezonu 2019!

“SIgurno ne ostajem na Suzukiju”, potvrdio je Iannone dolaskom na domaće trkalište Mugello gdje se utrkuje ovog vikenda.

“Mijenjam motocikl, proizvođača, ali u ovaj trenutak ne želim o tome diskutirati”, kaže Maniac.

“Na ovoj sam utrci najavio partnerstvo sa Suzukijem u 2016., a ove godine je drugačije. Suzuki je sa mnom o mojoj budućnosti pričao tek nakon testovu u Catalunyi. Sada je sigurno kako ne ostajem”, govori.

Iannoneov realne opcije za 2019. su prelazak na Apriliju gdje bi zamijenio Scotta Reddinga ili povratak na Pramac Ducati gdje je nastupao od ’13 od ’14.

Jako je povezan s povratkom u sjedište Ducatija, ali o tome ne želi dok se ne zaključe dogovori.

28-godišnjak kaže da će dati sve od sebe do kraja sezone na Suzukiju: “Jako sam sretan početkom sezone, motociklom i ljudima kojima sam okružen u garaži”.

“Prošla sezona je bila jako teška za nas, ali Suzuki i ja smo dali sve od sebe i tako ćemo nastaviti do kraja godine”, zaključio je Iannone.