Andrea Iannone nema sezonu kakvu je priželjkivao prilikom potpisivanja ugovora s momčadi Suzuki Ecstar.

Predsezonu je dobro započeo, ali nevjerojatno kompetitivno okruženje ostalih momčadi je veoma otežalo posao Talijanu koji je svoje mjesto na Ducatiju morao prepustiti Jorge Lorenzu.

“Teško nam je jer smo očekivali potpuno drugačiju situaciju. Prvi osjećaj na Suzukiju je bio fantastičan. Tokom zime smo pokušali poboljšati neke stvari i dijelove, ali nismo uspjeli”, navodi Iannone.

“Mislim da ćemo ako nastavimo biti koncentrirani i korak po korak rješavamo probleme sigurno doći do cilja”.

Iannone nije očekivao koliko sličan vozački stil ima s prethodnikom Vinalesom. Ključna stavka prilikom dolaska u novu momčad su biti upravo njegovi podaci i tada je uočio koliko su malo različiti.

Iannone smatra da je na Suzukiju brži od Vinalesa jer je ubrzao vremena po krugu. Ali, bez obzira na napredak, svi ostali su se još više ubrzali pa se jaka forma ne odražava na poziciju na stazi.

“Jedino u zadnjem dijelu zavoja, on više izravna motor dok je meni nagnutiji. Pokušavam se prilagoditi jer se Maverick nije borio s prednjim dijelom, a ja imam velikih poteškoća”.

“Manje-više u svim sam utrkama zasad bio brži od njegovih prošlogodišnjih vremena. Rezultat je pak potpuno drugačiji jer je razina na kojoj su Yamahe, Ducati i Honda puno viša”, zaključio je Iannone.