Iannone brži od Marqueza: Sve je moguće

iannone

Andrea “Maniac” Iannone je sa Suzukijem postavio najbrže vrijeme na prvim slobodnim treninzima u Teksasu.

Iannone je potvrdio sve bolju formu Suzukija i najavio dobru formu ovog vikenda. Talijan misli kako bi se mogao boriti za prvi startni red danas.

S vremenom 2:04.599 je skinuo kralja staze nadomak grada Austin Marca Marqueza za pola desetinke.

“Imam dobar osjećaj s motociklom. Staza je malo prljava pa su uvjeti bili nešto teži za sve. Ja sam zaista zadovoljan jer smo imali dobar dan i većinu vremena proveli na dobrom putu. Sutra je bitan dan i moramo ostati usredotočeni”, kaže Iannone.

Bivši Ducatijev vozač ističe bitnost dobrog kvalifikacijskog rezultata jer ima velikih problema s pretjecanjem.

“Moram startati sprijeda i ostati naprijed jer imam velikih problema s pretjecanjem. Ne znam točan razlog, ali ako startam više straga, nemoguće mi se probiti, a to nije situacija u kojoj se želite naći jer znam da ne koristimo puni potencijal tada”, objasnio je Talijan.

Kako protiv MM #93?

Iako je pobijedio #93 u petak, Iannone navodi kako je bez obzira aktualni prvak Marquez vodeća snaga.

“Uvijek se nadam najboljem i mislim pozitivno. Važno je biti naprijed i boriti se, ali je Marquez u ovom trenutku ispred svih”.

“Uvijek je jak na ovoj stazi, ali znam ako nastavimo s dobrim radom i poboljšanjem, svašta je moguće”, optimističan je Iannone.

Njegov mlađi kolega Rins je dosad čuvao obraz timu i vrlo dobro započeo sezonu. Iako je završio dan s 8 desetinki zaostatka za kolegom, Španjolac je dan ocijenio pozitivno.

“Zadovoljan sam poslom u FP1 i FP2. Podesili smo motocikle i poboljšao osjećaj s gumama. Mislim da smo jaki i imamo brzinu. Još malo moramo poraditi, ali smatram da smo na dobrom putu”, kaže Rins.

Oba će Suzukija izravno u Q2, a ako je vjerovati vremenskoj prognozi, bit će kišno. Suzuki se pokazao vrlo dobrim kišnim motociklom i Rins je već pokazao pouzdanost u teškim i promjenjivim uvjetima tako da ni start iz prvog reda oba Suzukija nije za isključiti.