Red Bull se sprema za ono što smatraju da će im biti najteža faza ove sezone, ali još uvijek se ne misle predati. Drže kako mogu biti jači u drugom dijelu sezone.

Vozači Red Bulla su uspjeli osvojiti podij na VN Španjolske i Monaka. Znaju da na tim stazama najveću ulogu igra aerodinamički potisak po čemu su poznati.

U sljedeće tri utrke u Kanadi, Baku i Austriji će do izražaja dolaziti snaga motora, a ne razina potiska pa u Red Bull smatraju da će njihov deficit biti veći za vodećim momčadima negoli dosad.

Šef tima Christian Horner je zadovoljan napretkom koji je postignut s novim nadogradnjama, ali naglašava da razina samopouzdanja nije velika za sljedećih nekoliko utrka.

“Mislim da svakako bolje razumijemo bolid, bolje ga razvijamo i dobijamo bolje performanse na stazi”, rekao je Horner.

“Malo me zabrinjavaju naredne dvije utrke u Kanadi i Baku jer su to potpuno drugačiji izazovi”, nastavio je šef Red Bulla.

“Sljedeće tri staze su za nas najteže – Kanada/Baku/Austrija. One su iz Monzu naš najveći izazov u kalendaru”.

“Ako budemo dobri u naredne tri utrke, vjerujem da ćemo u drugoj polovici sezone biti mnogo jači negoli u prvoj”, zaključio je Horner.

Red Bull još uvijek čeka potvrdu Renaulta o tome kada će predstaviti unaprijeđeni motor. Austrijanci se nadaju se da će to biti barem na jednoj od utrka prije ljetne stanke.