Lewis Hamilton u novoj sezoni želi pobijediti rivale u dominantnom stilu tako da ih poraz zaboli.

Mercedesov je vozač prošle sezone osvojio četvrti F1 naslov u karijeri i čini se ne želi zaustaviti niz.

Hamilton i Sebastian Vettel su se prvi put borili za naslov nakon 2012. godine jer je Mercedes rezervirao čelne pozicije promjenom pravila i prelaskom na V6 turbo-hibridne motore 2014. godine.

Ferrari i Red Bull su tek prošle sezone ozbiljnije zaprijetili Mercedesu i ulaze u sezonu 2018. s željom da prekinu dominaciju srebrnih strijela.

Na upit je li njegov rivalitet s Vettelom postao psihološki rat nakon nekoliko incidenata na stazi u 2017., Hamilton je odgovorio: “Ne igram psihološke igrice. Nikad nisam i niti ću”.

“Moj je psihološki rat da dođem na stazu spreman obaviti svoj zadatak, i drugi to znaju jer sam dobar u tome”, nastavio je.

“Nisam mišljenja kako najbolji sportaši moraju destabilizirati druge kako bi bili bolji. Jednostavno žele odraditi najbolje što mogu kako bi dokazali protivnicima da su bolji od njih”.

“Pobijediti nekoga dok slab ne znači da si najbolji. Najgore je ako misliš da si najbolji samo zato što si pobijedio nekog dok je bio u lošoj formi”, objašnjava Britanac.

“Ja želim pobijediti svoje protivnike dok su u najboljoj formi jer to će ih najviše zaboliti, a to volim”, zaključio je.

1 KOMENTAR

Comments are closed.