Lewis Hamilton se boji da će njegov bolid u Monaku biti tek treći najbrži jer očekuje izuzetno jaku formu Red Bulla i Ferrarija.


Hamilton prošlu utrku u Monaku ne pamti po dobrome. Uspio se kvalificirati na tek 14. mjesto i naposljetku utrku završio kao osmi.

To je bila jedina utrka u 2017. godini u kojoj Mercedes nije uspio doći do postolja, a šef tima Toto Wolff također priznaje da je itekako zabrinut zbog mogućeg ponavljanja sličnog scenarija.

“Predviđam da će ovo biti težak vikend. Ne kažem da je nemoguće, ali velika je vjerojatnost da nećemo imati tempo ostalih”, rekao je Hamilton.

“U četvrtak ćemo saznati pravu brzinu i vidjeti s čime raspolažemo. Jako sam uzbuđen zbog izazova koji nas čeka.”

Britanac je naglasio kako je Mercedes naučio jako puno iz razočaravajuće utrke prošle sezone te je dodao kako su ove godine mnogo spremniji.

Trenutni prvak također vjeruje da bi ove godine Red Bull trebao biti jači nego ikada u Monaku, osvrćući se na vremena koja su ostvarivali u zavojitom posljednjem sektoru u Barceloni.

“Ako pogledate posljednju utrku [VN Španjolske], testove u veljači, a i one od neki dan, Red Bull-ovi su bili osobito brzi u posljednjem sektoru”, nastavlja Lewis.

“Na takvim su mjestima uvijek jaki pa možemo očekivati da će ovaj i vikend biti izuzetno brzi.”

“Ferrari je bio vrlo jak ovdje, dok Red Bull iz nekog razloga nije posložio stvari, ali možda budu ovog vikenda”, zaključuje Hamilton.

1 KOMENTAR

  1. :facepalm:

    Kako lik laže…… pa što i da jesu treća momčad….. još Lewis stigne pobjediti u nedjelju….. :facepalm:

    Bar se zna, da je Monaco nepredvidljiva utrka….. sjetite se samo Oliviera Panisa i njegove pobjede sa bolidom Ligiera.

Comments are closed.