Hamilton očekuje novi ugovor s Mercedesom

hamilton

Lewis Hamilton očekuje produženje ugovora s Mercedesom nakon što je osigurao četvrti naslov svjetskog prvaka. Aktualni mu istječe na kraju iduće sezone.

Otkad je potpisao 2013. za srebrne strijele, Hamilton je osvojio tri vozačka i četiri konstruktorska naslova. Iako je neko vrijeme koketirao zalaskom u umjetničke vode, Britanac kaže da će voziti Formulu 1 dok god uživa u njoj.

Hamiltonova ljubav prema utrkivanju u F1 se povratila borbom rame uz rame sa Sebastianom Vettelom i Ferrarijem. 32-godišnjak želi započeti pregovore što ranije.

“Mislim da će sad sve glatko teći. Izvršio sam objektive i osvojio trofej. Sada je samo stvar produženja i poboljšanja uvjeta. Želio bih dati što više momčadi, sponzorima i brendu”, navodi Lewis.

“Uvjeren sam kako ćemo ovog mjeseca imati vremena za sjesti i porazgovarati o mojoj budućnosti. Sad kad nema pritiska možemo uživati u idućih par utrka”, dodaje.

Hamilton navodno priželjkuje novi trogodišnji ugovor, a sezonska plaća bi mu trebala biti 40 milijuna funti što je najveća u britanskom sportu, ali i na F1 gridu!

“Četiri je lijep broj, ali ja želim i broj pet”, kazao je po završetku utrke u Meksiku i najavio kampanju za osvajanje novog naslova.

“Mogao sam učiniti laku stvar kao što je učinio i Nico (Rosberg), lijepo se povući s četiri titule, ali uvjeren sam kako još imam za ponuditi, da dolaze nove stvari i izazovi. To volim i predstavlja mi zadovoljstvo i motivaciju”, govori Lewis.

Lewis priznaje kako uživa u vožnji više nego ikad: “Život je dug poslije Formule 1 i ne bih ga želio učiniti još dužim jer ovdje provodim najbolje trenutke svoga života”.

“Vjerujem da još ima sjajnih stvari van moje F1 karijere na kojima trenutno radim, ali uživam u vožnji više nego ikad”, zaključio je.