Hamilton o problemima Mercedesa na Sepangu

ferrari mercedes

Vodeći u prvenstvu Lewis Hamilton je ovog vikenda na VN Malezije povećao svoje vodstvo ispred Sebastiana Vettela. Ipak, nekonkurentnost za Red Bullom i Ferrarijem je upalila uzbunu u boksu.

Hamilton i šef momčadi Toto Wolff su ocijenili vikend u Maleziji zabrinjavajućim jer su pretrpjeli udarac od izravne konkurencije.

“Obično kada pobjeđujete nitko nema puno za govoriti. Svi uživaju u pozitivnom momentu i malo je pitanja u zraku. Ali kada imate težak vikend, tada vas zaista svi obaspu gomilom pitanja i detalja”, govori Hamilton.

“Na sastanku smo utvrđivali određene probleme koje smo imali, a to su stvari za koje uopće ne znate kako su se odvijale tokom vikenda. Mislim da forma ovog nije bila prihvatljiva za ovako jaku momčad i znamo da moramo poraditi na tim problemima”, jasan je Hamilton.

Britanski prvak smatra kako zna što će popraviti Mercedesove probleme već u Suzuki: “Već sam im jasno dao do znanja što želim raditi, gdje želim startati utrku i što mi za to treba. Oni će to morati analizirati i potvrditi je li ili nije dobar način”.

Mercedes je predstavio novi aero paket na Sepangu kojeg je naposljetku koristio Valtteri Bottas, a Hamilton se vratio na stariju specifikaciju. Hamilton je osvojio Pole poziciju i drugo mjesto u utrci, dok se Bottas plasirao na tek peto mjesto u obje prilike.

Hamilton drži kako možda nisu najbolje iskoristili najnoviji paket radi postavki koje su morali imati.

Toto Wolff navodi da je vikend bio bolan za Mercedes unatoč povećanju vodstva u oba poretka: “Nečija nesreća ili podbačaj me uopće ne uveseljavaju”.

“Ne možemo sakriti da nas je Ferrari uhvatio 30 sekunda u utrci. Također nismo imali brzinu za konkurirati Red Bullu. Ostao je jako neugodan osjećaj za sve nas”, kaže Wolff.

“Moramo shvatiti zašto smo podbacili i da li su uzroci zbog staze ili ambijentalnih prilika. Svaka čast Red Bullu i Ferrariju na njihovim performansama jer su bili bolji od nas zadnje dvije utrke”, zaključio je šef momčadi.

U Mercedesu još smatraju kako imaju najbrži paket kad ga mogu u potpunosti i na pravi način iskoristiti.