Hamilton kritizira novu podlogu na Silverstonu

hamilton silverstone

Lewis Hamilton smatra da tko god je reasfaltirao Silverstone je napravio najgori posao. Drži Silverstone najgrbavijom podlogom koju je dosad iskusio u Formuli 1.

Novi sloj asfalta je stavljen pred ovogodišnju utrku, a koliko je točno grbava, najbolje pokazuju onboard snimke.

“Atmosfera je sjajna i jako je zabavno voziti na stazi jer je jako brza, najbrža nego ikad. Idemo u punom gasu kroz Copse, zavoje 1 i 2 s DRS-om…zaista je ludo brza”, govori Hamilton.

“Mislim da je ovo najbrža staza na svijetu, osjećaj je kao upravljanje letjelicom”, dodaje Lewis pa započinje s kritikom.

“Imam osjećaj da neke zemlje bacaju novce kada reasfaltiraju stazu. Mislim da su uložili novce koje su mogli i bolje iskoristiti. Ljudi koji su napravili ovaj posao su napravili najgori posao ikada!”.

“Ovo je najgrbavija staza koju sam iskusio. Grbavija je od Nordschleiffea koji je 100 godina star. Čupa mi oči iz glave i ne vidim gdje idem”, objašnjava aktualni prvak.

“Na ravnicama i nekim zavojima je preludo kako je grbavo, a usput je i jako brzo. Kazao sam timu da neću razgovarati preko tim radija jer primam udarce. Sve osim toga je fantastično, ali zaboga, mislim da su mogli unajmiti i boljeg izvođača. Nije mi jasno kako su mogli učiniti ovako loš posao”.

Hamiltonov kolega Valtteri Bottas se također požalio na novu podlogu i naveo kako bi od količine grba mogao lako dobiti glavobolju.