Hamilton i Bottas o momčadskoj naredbi

bottas hamilton

Lewis Hamilton kaže da je iznenađen što Ferrari ove sezone otvoreno nije koristio momčadske naredbe poput Mercedesa u Rusiji. Valtteri Bottas je dobio naredbu iz boksa da propusti kolegu, što je i učinio, a tužna slika s podija je obišla svijet.

Nakon Mercedesova poklona, Hamilton predvodi poredak s 50 bodova prednosti i čudi se što Scuderija nije učinila isto kad je imala priliku.

“Imali smo momčadsku naredbu samo u jednoj utrci, a u ostalima smo radili zajedno”, govori Hamilton pred VN Japana.

“Nekoliko smo puta bili u situaciji gdje Valtteri nije bio u top 5, već ja protiv Ferrarija, a tada su crveni radili zajedno. Većinu su vremena radili dobar posao do ključnog trenutka u Monzi”, objašnjava Britanac.

“Oni su to već radili u prošlosti i uvjeren sam da će opet, ali to nije moja briga”, dodaje.

Hamilton je svjestan koliko mu je momčadska naredba pomogla u ovoj fazi prvenstva, ali priznaje da vodi unutarnju borbu oko uloge koju neki vozači igraju.

“Mislim da moramo prihvatiti stvari kakve jesu i nastaviti dalje. Kod mene su osjećaji definitivno bili podijeljeni, kao i kod mnogih ljudi”, priznaje.

“To se već dogodilo i tako je-kako je. Kao momčad smo ostali pri svom jedinstvu i poučeni iskustvom idemo dalje”.

Bottas: Timski sam igrač

Svoju je stranu iznio i Valtteri Bottas. “Moram prihvatiti stvari kakve jesu. Situacija je takva i znam da se ne mogu boriti za naslov. Timski sam igrač i rado sam mu pomogao”, govori Finac.

Ako bude trebalo, Mercedes će ponovno zatražiti Bottasove usluge, a on će ih voljko prihvatiti.

“Jaka smo momčad i želimo osvojiti obje titule. Moramo raditi složno da i uspijemo. Još mi je dopušteno pobijeđivati, ali sve ovisi o situaciji”.

“Da u Rusiji Lewis nije imao problem s velikom degradacijom guma i pod pritiskom Vettela, možda me i ne bi tražili da prepustim prvo mjesto”, zaključio je.