Četverostruki svjetski prvak Lewis Hamilton vjeruje kako Ferrari nije pokazao svoju pravu snagu na otvaranju sezone u Australiji.

Hamilton je uvjerljivo vodio utrku do ulaska u boks po nove gume, nakon čega su se oba Haasova bolida parkirala uz stazu i poremetila Mercedesove planove.

Lewis je izgubio prvo mjesto za vrijeme faze sigurnosnog automobila jer je Vettel iskoristio danu mu priliku i na isti način kao prošle godine ugrabio pobjedu.

Za razliku od prošle godine, ovaj put je Hamilton bio pod pritiskom Raikkonena, dok je Vettel držao treće mjesto.

“Svi pričaju o Mercedesovom party modu i koliko smo brzi, a nitko ne spominje da nas je Kimi pritiskao u prvom stintu. Zaista nije bilo lako napraviti razmak ispred njega”, govori Hamilton.

“Ja sam se u sebi utrkivao sa Sebastianom jer sam znao da će Ferrari pokušati igru s dva asa ili dva đokera. Oni su pozvali u boks Kimija zbog čega sam i ja morao kako bih se zaštitio, dok je Seb bio u čistini”, objašnjava.

Prije 12 mjeseci u Bahreinu, Mercedes i Lewis Hamilton su unatoč startu iz prvog reda pretrpili poraz od Sebastiana Vettela i Ferrarija.

Sada Hamilton vjeruje kako se mogu vratiti u punom sjaju i dovesti srebrnu strijelu do rezultata kao iskupljenje za propuštenu priliku u Australiji.

“Svi u momčadi osjećaju potrebu za pobjedom. Ove smo zime napravili fantastičan posao i toliko je pozitivno da im se nekako moram zahvaliti”.

“Imamo sjajan bolid i branimo titulu naslova svjetskih prvaka. Vjerujem kako ćemo s nekoliko preinaka pobijediti u Bahreinu”, zaključio je Hamilton.