Hamilton: Ferrari favorizira Vettela

Lewis Hamilton kaže da se jasno vidi da je Ferrari izabrao Sebastiana Vettela kao prvog vozača u borbi za svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Lewis Hamilton je imao razočaravajući početak vikenda u Monaku, ali se u utrci uspio probiti s 13. na sedmo mjesto dužim prvim stintom. Trenutno za Vettelom zaostaje 25 bodova.

Vettel je na današnjoj VN Monaka prestigao kroz bokseve svog timskog kolegu Kimija Raikkonena. Obojica su bili na strategiji jednog ulaska u boks, ali je Nijemac ostao pet krugova duže od Finca te na taj način ostvario prednost s kojom je preuzeo vodstvo.

Dok je Raikkonen otvoreno pokazivao razočaranje razultatom, Vettel je zanijekao da je strategija dio bilo kojeg plana kojim bi Ferrari manipulirao svojim vozačima u korist osvajanja naslova, ali Hamilton navodi baš suprotno.

“Meni je sasvim jasno da je Ferrari odabrao svog vozača broj jedan! Sve će napraviti kako bi bili sigurni da će Sebastian dobiti maksimum bodova svakog vikenda”, izjavio je Hamilton.

“Strateški je jako teško prestići vodeći automobil drugoplasiranom, osim ako tim ne odluči favorizirati onog drugog. Tako da je to vrlo jasno”, podbada Hamilton.

Hamiltonovo kratko pamćenje

Mercedes je s druge strane, već početkom sezone u Bahreinu zatražio Valtterija Bottasa da se makne Lewisu jer se mogao boriti za pobjedu. Finac je poslije VN Španjolske također priznao da je njegov posao bio zadržavati Vettela nakon Nijemčevog ulaska u boks.

No, kada je Hamilton pitan je li njegovo zapažanje Ferrarija da pogoduje Vettelu značilo da će on od Mercedesa tražiti isto, odbacio je tu ideju.

Nadovezao se potom Hamilton: “Nisam razgovarao s timom o tim stvarima, zapravo i ne planiram. Valtteri radi odličan posao i trenutačno ne osjećam da moramo imati prednost jedan naprema drugim”.

“Sada je više nego ikada važno da radimo kao tim. U nekoj fazi prvenstva možda bude mudro poraditi na pozicioniranju, ali trenutno nema potrebe”.

“Ali tko zna, možda sve krene na drugu stranu – možda ja budem trebao davati prednost Valtteriju”.

“Samo se moramo uvjeriti da smo ispred njih, tako da ne moramo biti u istom scenariju kao i oni danas”, zaključio je trostruki svjetski prvak.