Hamilton: F1 vozači nisu spremni za brži Silverstone

Lewis Hamilton smatra da vozači nisu spremni na puno brži Silverstone s novim bolidima. Bolje prijanjanje guma i veća razina aerodinamičkog potiska će očekivano biti jedan od najvećih izazova na stazi koja vrvi brzim zavojima.

“Mislim da će se Copse prolaziti punom brzinom. Nitko od nas nije spreman na to koliko će Silverstone biti brz u usporedbi s prijašnjim godinama”, kaže Hamilton koji je u lovu na četvrtu uzastopnu pobjedu na Silverstonu ovog vikenda.

“Utrka će biti fizički iznimno zahtjevna jer su gotovo svi zavoju srednje i velike brzine. G sile će skočiti za najmanje 1 do 2, a to će biti jako zabavno”, dodaje Lewis.

Daniel Ricciardo smatra da će kombinacija brzih zavoja Copse, Maggots i Becketts biti prava poslastica: “Ne bih želio reći nešto prljavo ili odvratno, ali bit će romantično”, kaže uvijek nasmiješeni Australac.

“Već smo dobili približan osjećaj za Silverstone u Austriji, a za Copse sam uvjeren da ćemo prolaziti punim gasom. Sama ta pomisao me uzbudi i jedva čekam izaći na stazu”, zaključio je Ricciardo.

Šef Red Bulla Christian Horner smatra da će akcija na Silverstonu bit spektakularna: “Jedva ih čekam vidjeti kroz Maggots u kojem neće dizati nogu s gasa. Prosjek vožnje punim gasom je veći nego u Azerbajdžanu i vjerujem da ćemo vidjeti jednu od najboljih utrka sezone”.