Lewis Hamilton je po završetku utrke izjavio da je uživao u sirovoj utrci za pobjedu VN Španjolske sa Sebastianom Vettelom.

“Seb je bio puno ispred. Pritiskao samo cijelo vrijeme kako mi ne bi pobjegao”, govori Hamilton. “Bila je to jedna od najsirovijih borbi kojih se mogu sjetiti zadnje vrijeme”, nastavio je.

“Ovo je što sport treba biti i kako svaka utrka treba izgledati. Ovo je razlog zašto se utrkujem. Zar nije sjajno da se trostruki i četverostruki prvaci tijesno bore za pobjedu?”, komentira Hamilton.

Hamilton smatra da su se igrali vatrom prilikom bliskog kontakta u prvom zavoju: “Bilo je vrlo, vrlo blizu. Ostavio sam Vettelu dovoljno mjesta jer bi se sudarili s gorim ishodom. Ali to je utrkivanje i ne bih ga ičim mijenjao”.

Hamilton je više puta propitkivao strateške odluke iz boksa jer nije bio uvjeren kako će biti u situaciji napasti Vettela pred kraj utrke.

“Zadnji stint od 25 krugova, rekli su mi da učinim to što moram i na kraju sam uspio. Momci iz Ferrarija rade fenomenalan posao, brzi su i jako smo izjednačeni”, zaključio je oduševljeni Hamilton.