Lewis Hamilton smatra da je bio daleko najbži čovjek na VN Brazila. Aktualni je prvak bio primoran na proboj zbog greške u kvalifikacijama pa se cijelu utrku borio za bolji plasman.

Hamilton je tek u završnici utrke sustigao osvajača podija Kimija Raikkonena, ali ga nije uspio prestići.

“Bio sam najbrži cijelog vikenda. Vjerojatno bih lagano uzeo Pole poziciju i kontrolirao cijelu utrku s prvog mjesta, ali ni ovo nije bilo loše jer sam zasigurno uživao”, govori Hamilton.

“Zaista sam puno bio brži od svih. To je jako pozitivan osjećaj ako se osvrnem. Imali smo brzinu u petak i tu sam vidio da sam i do pola sekunde brži od bilo koga. Uz to sam bio na starom motoru i drugačijim aerodinamičkim postavkama”, dodaje.

“Utrku sam odvozio na 110% cijelom dužinom. Kad sam sustigao Kimija, gume su već popustile i nisam mogao krenuti u ozbiljniji napad”.

Hamilton navodi da ga je borba kroz poredak prisjetila kartingaških dana: “Ovo je bio podsjednik na djetinjstvo kad bih morao startati straga. Karting mi nije bio nešto sjajan pa bih se obično u utrci morao probijati prema naprijed”.

Tako se kaže i u utrci osjećao, izuzev toga što je sada on taj koji ima superioran bolid pred ostalima.

Pobjednika Sebastiana Vettela nije brinula prijetnja Lewisa Hamiltona. Osjećao se komforno na prvom mjestu unatoč blagoj prednosti strategije starta na sporijoj mekoj komponenti guma i završetku utrke na supermekoj smjesi.