Jonas Folger vjeruje kako će borba između njega i timskog kolege Johanna Zarca odlučiti tko će zamijeniti Valentina Rossija u tvorničkoj momčadi Yamahe.

Ovo je i Folgeru i Zarcu debitantska sezona u kraljevskoj klasi i do sada su obojica pokazali izuzetnu konkurentnost na svojim godinu dana starim Yamahama.

Uprava Tech3 Yamahe već je odlučila da će zadržati istu posadu i sljedeće godine, ali iznad svega stoji veliko pitanje hoće li 38-godišnji Rossi na kraju ove sezone u mirovinu ili u njemu ima još žara za nastavak karijere.

Upitan osjeća li da je borba između njega i Zarca presudna za potencijalnu zamjenu Rossija, Folger odgovara: “Mislim da je ova borba samo između nas dvojice.”

“Zarco je dvostruki svjetski Moto2 prvak. Ali znam da mogu učiniti isto što i on čini. Ne znam koliko daleko može ići, ali stigao sam do točke gdje je on bio na početku sezone. Sada sam pun samopouzdanja”, rekao je Folger.

“Na početku sezone sam mislio: To je to, on je otišao korak ispred i tako će biti cijele sezone, bit će teško s njim.”

“Ali tada sam polako dobivao samopouzdanje i na kraju dobrih utrka sam puno bolje razumio što mi je činiti.”

“On je moj prvi izazov i moram ga pobijediti. On je jako dobar kolega i vrlo dobra osoba – jako mi se sviđa raditi s njima”, zaključuje Folger.