Espargaro: Imamo potencijal za puno više!

aleix espargaro

Aprilijin vozač Aleix Espargaro je još jednom pokazao svoju kvalitetu, a i napredak Aprilije probivši se s 20. na 13. mjesto u utrci na Red Bull Ringu.

Austrijski je vikend bio težak za Aleixa i slabašnu Apriliju, no unatoč startu sa začelja, Španjolac se uspio probiti kroz poredak i prijeći bodovnu liniju te se plasirao na 13. mjesto.

“Puno sam se mučio, pogotovo na početku kad sam se našao praktički na posljednjem mjestu. Mučili smo se s ubrzanjem pri niskim brzinama, a taj deficit sam morao nadoknađivati na zonama kočenja”, rekao je Espargaro.

Unatoč borbi s ubrzanjem, Aleix se vratio nakon teškog početka i počeo je pretjecati. Napredovao je sedam mjesta te završio u bodovima.

“Nakon nekoliko krugova osjećao sam se bolje, pretekao sam puno vozača i postavio dobar tempo. Nisam u potpunosti zadovoljan s ostvarenim rezultatom. Imamo potencijala za biti puno bolji, a na ovoj utrci su najveći problem predstavljale kvalifikacije.”

“Ovo je puno teži način, zaradili smo bodove, ali samo to nije naš cilj. Na putu rasta uvijek se može dogoditi nesretna utrka”, zaključio je Espargaro.

Sljedeći na redu je legendarni Silverstone, gdje se vozač i motocikl guraju do krajnjih granica, a samo najbolji pobjeđuju. Vremenski bi uvjeti također mogli biti interesantni.