Prema riječima glavnog vozača Aleixa Espargara Aprilia mora dati sve od sebe kako bi iduće sezone bili konkurentniji ili pak dobro razmisliti o napuštanju MotoGP-a.

KTM-u je ovo prva sezona u kraljevskoj klasi i cijeli MotoGP grid je zaprepašten činjenicom koliko sredstava Austrijanci ulažu u projekt. Uložili su do sada gotovo jednako koliko i Aprilia sveukupno od 2015. godine kada se vratila u natjecanje s Gresinijem.

Još je šest utrka do kraja, a samo je 11 bodova razlike između ova dva tima.

Aprilia je započela sezonu obećavajuće sa šestim mjestom u Katru do kojega se izborio Aleix Espargaro. To im je i ostao najbolji rezultat sezone.

Od tada se muče s nepouzdanošću. Njihov je glavni vozač u Silverstoneu odustao čak peti put ove sezone zbog kvara na motoru.

Tijekom zime su kroz razvoj očekivanja rasla, no sada su rezultati poražavajući. Espargaro tvrdi da je sada najvažnije gledati prema sezoni 2018. i raspodijeliti sve potrebne resurse kako bi bili kompetitivni.

“Sada je vrijeme da Aprilia pokaže što je sposobna učiniti u MotoGP-u. Vrlo smo blizu Yamahi, Hondi i Ducatiju. Sada moramo dati sve ili odustati”, napominje Espargaro.

“Jasno je da ne možemo prestati natjecati se na polovici sezone, ali sljedeća sezona se mora ozbiljno shvatiti jer imamo priliku napredovati.”

“U 2018. Aprilia mora pokazati što je u stanju učiniti, jer ako ne pokaže onda ovaj projekt nema smisla, a KTM i ostali proizvođači mnogo ulažu”, nastavlja Španjolac.

“U tvornici naporno rade i ne možemo tražiti da nakon dvije ili tri godine budu na istoj razini kao Honda, Yamaha ili Ducati.”

“Ipak moramo gurati jedni druge, jer bit će jako teško boriti se s njima s mnogo slabijim motociklom”, zaključuje Espargaro.