Aleix Espargaro kaže kako je “potpuno siguran” da će Aprilia iznenaditi u narednim utrkama, nakon što je u Austinu osvojio svoje prve ovosezonske bodove.

Espargaro je odustao u prve dvije utrke zbog mehaničkih problema, a u Texasu je startao 20. zbog problema s postavkama motocikla. Na kraju je ipak uspio doći do 10. mjesta i osvojiti vrlo vrijednih šest bodova.

MotoGP se seli u Europu u Jerez, a Španjolac tvrdi da će Aprilia biti bolja i da će iznenaditi na tim stazama.

“To [Jerez] je staza koja mi se sviđa i ne mogu dočekati povratak u Europu. Stvarno volim europske staze, puno su uže i drugačiji je asfalt”, rekao je Espargaro.

“Siguran sam da će Aprilia biti bolja tamo. Tim će biti na višoj razini, motocikl, a ja se osjećam bolje i potpuno sam siguran da ćemo iznenaditi u mnogim sljedećim utrkama.”

Aprilijino glavno unaprjeđenje je novi motor, ali prve kilometre je napravio tek u Katru.

Aleix je rekao da je tek u Austinu mogao iskoristiti puni potencijal novoga motora i kaže da sada RS-GP nije daleko od ostalih motocikala.

“Motor je zaista učinio dobar korak. VN SAD-a je prva utrka na kojoj sam se mogao boriti s maksimalnom snagom”.

“Mogao sam prestizati na ravnici, ostati s Yamahama, Hondana i Ducatijima, a razlika nije bila jako ogromna.”

“Ponekad postanem tjeskoban dok se utrkujem s ovim motociklom jer je zaista snažan. Osjećaj je dobar s motociklom, čak i ako izgleda slično kao prošle godine, u srži je potpuno drugačiji.”

“Masa je drugačije raspoređena, prednja strana je sasvim drugačija. Više odgovara mom stilu i kad je sve uredu osjećam se vrlo jakim s ovim motociklom”, zaključuje Espargaro.