Andrea Dovizioso nije uspio završiti VN Španjolske u Jerezu zbog sudara s momčadskim kolegom Jorge Lorenzom i Danielom Pedrosom.

Dovizioso je bez obzira na negativan ishod vidio pozitivne naznake za nastavak sezone: “Jako sam zadovoljan pokazanom brzinom. Ovakvu formu nisam očekivao i mogu biti zadovoljan s onim što nas čeka u nastavku”.

Dovi je unatoč neosvojenim bodovima u boljoj situaciji nego prošle godine: “Mislim da ponovno možemo potvrditi brzinu i još je puno utrka do kraja”.

“Loše je kada imaš 20 bodova u ruci, a na kraju odeš doma s nulom. Moramo ipak gledati na stvari s pozitivne strane jer smo i sami ostali iznenađeni brzinom u utrci”, dodao je.

Ducati i Dovizioso su pretrpjeli veliki udarac ovog vikenda u kampanji za osvajanje naslova. Svakom se utrkom čini da je od svih vozača jedino DesmoDovi spreman izazvati aktualnog prvaka Marqueza na Repsol Hondi.

Petak je za Ducati u Jerezu počeo loše, u subotu se plasirao iz Q1 u Q2, osvojivši osmo mjesto, ali u nedjelju smo vidjeli kako Ducati radi totalni preokret i od momčadi na stražnjoj nozi, postaje izazivač jakim Hondama.

“Mučili smo se do subote ujutro i bili smo jako daleko od konkurenata, rekao bih čak sedam desetinki od najbržeg, a naposljetku smo u utrci imali šansu, možda čak i za pobjedu”, govori Dovi.

Ako gledamo širu sliku, Ducati bi se ponovno mogao vratiti u prvi plan nakon katastrofe u Jerezu. Napravljena su poboljšanja s kojima su suzbijeni deficiti na sporijim, tehničkim stazama kakve im nikad nisu odgovarale motociklu.

“Zadnje dvije utrke nismo imali brzinu, a u Jerezu smo zaista zablistali. Uvijek postoji neki razlog za to. Mislim da se možemo boriti, ali isto tako moramo razumjeti što se točno događalo na zadnje tri utrke”, objašnjava Talijan.

“Siguran sam da će nakon brzine koju smo pokazali u utrci, suparnici biti u strahu i podignutih obrva”, zaključio je Dovi.