Andrea Dovizioso je pobjednik fantastične VN Češke ispred momčadskog kolege Jorgea Lorenza i vodećeg u poretku Marca Marqueza. Troboj za pobjedu se vodio do posljednjeg metra.

Dovizioso je prekinuo niz bez pobjede od uvodne utrke ove sezone u Katru. Talijan je bio odlično raspoložen cijelog vikenda u Brnu i napokon smo ga vidjeli u izdanju iz prošle sezone kad se borio s Marquezom za naslov do posljednje utrke.

Do sredine utrke je vodeća skupina čuvala gume, a u drugoj polovici je krenula jurnjava i vodeća trojka se uvjerljivo odvojila od pratitelja koje su predvodili Valentino Rossi i Cal Crutchlow.

Ducati može biti jako zadovoljan dvostrukom pobjedom jer im motocikl pokazuje iznimne znakove napretka na stazama koje im prije nisu odgovarale. Izgledali su standardno jako na ubrzanjima, a jedna od najjačih točaka su im bila kočenja. Oba su im se vozača vrlo dobro nosila s napadački raspoloženim Marquezom.

Dovizioso je imao sreće što je vodio utrku od početka, kontroliralo potrošnju guma i održavao optimalnu temperaturu za posljednju jurnjavu koja je krenula četiri kruga prije kraja. U tom su se trenutku odvojili s gotovo sekundu bržim vremenom od ostatka grupe i pokazali aseve.

Valentino Rossi i Cal Crutchlow su bili nemoćni da održe korak za jurećom trojkom i moraju se zadovoljiti solidnim četvrtim i petim mjestom. Vozač Ducatija od iduće sezone Danilo Petrucci je osvojio šesto mjesto.

Kiša je vrebala pred start, ali na kraju nije pala.

Spektakularna utrka, puna borbe za vrh je zadovoljila gledatelje i najavila predstavu na austrijskom Red Bull Ringu koji je na rasporedu idućeg vikenda.