Andrea Dovizioso je pobjedom na Silverstonu preuzeo vodstvo poretka od Marca Marqueza kojem se danas pokvario motor.

Dovizoso se danas morao iznimno potruditi na putu pobjede. Startao je s tek šestog mjesta i u 18. od 20 krugova prestigao dotad vodećeg Valentina Rossija.

Ducati je izgledao jako dobro na brzom Silverstonu, a Dovi je još jednom odradio vrhunsku stratešku zadaću. Vozio je precizno, strpljivo i kalkulirano. Bio je pravi užitak gledati majstora i novog vodećeg vozača u akciji kako upravlja u brzim i legendarnim zavojima poput Maggots, Stowe, Becket

dovizioso rossi

Nakon što je sa svojim Ducatijem osigurao vodstvo, pritisak na Doviju nije popustio jer se Maverick Vinales potom probio na drugo mjesto i pojurio. Prošao je ciljem samo 1 desetinku od Talijana iz Folija.

Marquez se u trenutku tehničkog kvara nalazio na iza konkurenata Rossija i Doviziosa na trećem mjestu. Mrski se dim pojavio u 14. krugu na njegovu nesreći zbog čega je morao parkirati svoju Hondu sa strane.

Cal Crutchlow je branio boje Castrol Honde na domaćem terenu u Silverstonu. Bio je uvjerljivo najbolji predstavnik privatnih momčadi i većinu je utrke proveo u vodećoj skupini.

Iza njega se plasirao Jorge Lorenzo koji nije mogao bolje od petog mjesta. Vozio je za razliku od momčadskog kolege Dovija s aerodinamičnim krilcima koja mu nisu puno pomogla.

Šesti je ciljem prošao odlični Francuz Johan Zarco ispred Daniela Pedrose. Oni nisu uspjevali držati tempo za vodećom skupinom.

Domaći je heroj Scott Redding ostvario vrlo dobro osmo mjesto nakon borbe sa Suzukijevim Alexom Rinsom. Krug top 10 osvajača zatvara Alvaro Bautista na Aspar Hondi.