Andrea Dovizioso je odlično započeo vikend sa svojim Ducatijem u Austriji. Ostvario je najbrže vrijeme dana ispred Mavericka Vinalesa na Yamahi i Daniela Pedrose na Hondi.

Dovizioso je prošle godine na VN Austrije završio drugoplasirani, a slavio mu je tadašnji kolega Andrea Iannone. Ducati se pokazao superiornim radi snage motora koji im je osigurao prednost pred konkurentima na usponima i pravcima.

Ducati je u sličnoj formi i ove godine pa ih možemo očekivati ponovno u borbi za vrh, s tim da su Yamahe i Honde nešto bliže ovaj put.

Na Red Bull Ringu je osim brzine na pravcu jako bitna stabilnost motocikla na kočenju. Čak su tri zavoja za koje se smanjuje brzina s preko 300 km/h na ispod 80 km/h. Vozači se moraju u potpunosti posvetiti i riskirati ako žele odvoziti najbrži krug jer je staza jedna od najkraćih u kalendaru.

U jutarnjem dijelu treninga je staza bila izuzetno mokra pa vodeći vozači nisu pretjerano riskirali jer ih u nastavku vikenda očekuje suha staza.

Vodeći u poretku Marc Marquez je trening završio na šestom mjestu, iza Johana Zarca i Jorge Lorenza. Pri posljednjem je pokušaju najbržeg kruga kasno kočio za zavoj 4 i izletio u šljunak, ali je uspio ostati na motoru. Valentino Rossi je trening završio na tek 12. mjestu.

Sutra je početak prvih kvalifikacija u 14h.