Andrea Dovizioso je na veliko iznenađenje osvojio Pole poziciju za VN Češke, prvu nakon VN Malezije 2016. godine. Odvozio je vrhunski krug i prekinuo loši niz koji ga prati ove sezone.

Dovizioso će startati utrku ispred sunarodnjaka Valentina Rossija na Yamahi i vodećeg u poretku Marca Marqueza, dok iz drugog reda kreću Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow i Danilo Petrucci.

Nakon prve polovice Q2 je izgledalo da će vrijeme Jorgea Lorenza biti neuhvatljivo, ali u samoj završnici, vodeća je skupina izvadila aseve iz rukava i pokazala pravu brzinu. U tom nas je zapletu najviše iznenadio Doviziosov krug jer je doslovno bljesnuo iz ničega.

Valentino Rossi je također svoje najjače karte čuvao za zadnje sekunde, ali morat će se zadovoljiti startom s drugog mjesta. Ovo je nastavak Doktorove impresivne forme jer mu je kolega Maverick Vinales osvojio tek 12. mjesto.

Sutra nas očekuje izuzetno zanimljiva utrka jer je staza Brno uvijek priređivala vrhunske utrke do samog finiša. Odabir guma će biti ključan jer su se temperature asfalta penjale i preko 50°C.

Marquez je uvjeren da Ducatijevi vozači izgledaju jako dobro i imaju brzinu na pravcu, ali i da će Valentino biti u igri za pobjedu.

Start utrke je sutra u 14:00, a prema vremenskoj prognozi očekuje nas sunčano vrijeme.