Samo četiri dana prije tragične pogibije u Imoli, Ayrton Senna je prema riječima bivšeg šefa Scuderija Luce di Montezemola vodio razgovore s Ferrarijem.

Di Montezemolo je za britanski Daily Telegraph otkrio da se susreo sa Sennom u vlastitom domu u Bologni. Legendarni Brazilac je bio zainteresiran privesti karijeru kraju u crvenoj momčadi.

“Ayrton nam se želio pridružiti i mi smo njega htjeli s nama u momčadi”, kazao je di Montezemolo. “Kazao mi je da cijeni naš stav koji smo zauzeli u vezi korištenja elektronskih pomagala u vožnji, koji su gušili vozačku vještinu”.

“Pričali smo dugo vremena i jasno mi je dao do znanja kako bi želio završiti karijeru u Ferrariju.”, kaže bivši šef i dodaje kako su se dogovorili sastati opet, ali u vezi rješavanja ugovora.

“Oba smo se složili da je Ferrari idealno mjesto za zaključiti karijeru koja je bila briljantna i jedinstvena”, objašnjava.

Mnogi i danas špekuliraju kako bi se razvijala njegova, ali i karijera drugih vrsnih vozača da nije bilo tragedije koja je u crno zavila Brazil i motorsportsku zajednicu.

senna
Brazil je ispratio Sennu s najvećom počasti

Ayrton je prema iskazima bliskih ljudi doista želio završiti karijeru u Ferrariju, ali i osvojiti još pokoji naslov prvaka. Bio je spreman odvoziti još najmanje tri sezone.

“Uvijek sam cijenio Ayrtona i njegov stil vožnje. Kao i svi veliki prvaci, imao je nevjerojatnu želju za pobjedom i nikad se nije umorio u potrazi za savršenstvom. Pokušao je biti bolji svaki put.”, zaključio je di Montezemolo.