Cal Crutchlow smatra da Suzukijev vozač Andrea Iannone uzaludno troši svoj talent u ovoj sezoni. Napominje da je Talijan u stanju napraviti fantastične stvari na motociklu.

Nakon četiri sezone u Ducatiju, Iannone je morao osloboditi mjesto Lorenzu pa je potpisao ugovor sa Suzukijem kojeg je napustio zvijezda Maverick Vinalesa i otišao u Yamahu. No kako stvari stoje, ovo mu je sezona za zaborav.

Do sada je Iannone odustao u tri utrke, a najbolji rezultat mu je sedmo mjesto iz Austina. Trenutno se nalazi na 16. mjestu u poretku što je za 11 pozicija slabiji rezultat od Vinalesovog u istom razdoblju lani.

Iannone se u posljednje vrijeme našao pod kritikama mnogih jer ne ostvaruje ni približno od očekivanja te ga prozivaju da nema više vremena i da mora podići tempo.

Vozač LCR Honde Cal Cruchlow se osvrnuo na Talijanu za kojega kaže da je pokazao svoj talent još 2014. godine kada su bili timski kolege.

“Znam njegov način vožnje, bio sam s njim u Ducatiju i on je bio najbolji Ducatijev vozač u to vrijeme”, napominje Cal.

“Učinio je neke fantastične stvari, poput istovremenog dodavanja gasa i kočenja. Ali on sada troši svoj talent. Mislim da se uopće puno ne zabrinjava, niti mu je stalo do ičeg”, zaključio je Britanac.

Suzuki se trenutno muči s brzinom, dok je Ducati u najjačoj formi od ere Caseya Stonera. Očito su nesretne okolnosti i frustracija protjerivanjem iz domaće momčadi učinile svoje.