Jenson Button i Nelson Piquet su iznijeli kritike na račun bivšeg momčadskog kolege Fernanda Alonsa.

Dok Brazilac Piquet vjeruje da se Fernandova glad za osvajanjem naslova nije promijenila otkad su vozili zajedno, Britanac Button smatra da pomicanje WEC kalendara samo radi Fernanda je velika šteta za ostale vozače.

“Alonso je jak karakter, želi sve i ne zna kako dijeliti. Ali ponekad se veliki vozač mora tako ponašati kako bi uspio u cilju. Prije više od deset godina je bio šampion, a još je jedna od najvećih zvijezda u F1”, navodi Piquet.

Član slavne obitelji Piquet je uvjeren kako će Fernando pobijediti LeMans. Impresioniran je njegovom potrebom da se utrkuje van zone komfora.

“Zaista cijenim njegovu volju da se utrkuje na Indy500, Daytona, LeMansu, što ne radi zbog slave, već želje za natjecanjem”, zaključio je Nelson Jr.

Jenson Button je putem Twittera poručio da je velika šteta cjelokupno prilagođavanje WEC kalendara s Alonsovim potrebama.

“Promjena će zaboljeti sve ostale vozače koji su već isplanirali sezonu. Također obožavatelji kategorije IMSA i SuperGT neće biti zadovoljni jer će im se događaji podudarati”, navodi Jenson.

Šef FIA WEC prvenstva Gerard Neveu brani kontroverznu odluku: “Kako možemo imat nekog poput Alonsa da se utrkuje za Toyotu, a da idemo u Japan bez njega”, kazao je za Motorsport.com.

“Odluka je donesena u interesu WEC prvenstva. To smo imali u prvom planu. Kad se donose odluke poput ove, znali smo da će neke učiniti sretnima, a neke nezadovoljnima”, zaključuje Neveu.