Fernando Alonso je napravio hrabru prognozu o mogućem razvoju prvenstvene borbe u sezoni 2018. Bez obzira na teški period u kojem se nalazi zadnje tri godine, sebe je stavio na vrh!

Španjolski matador iz Ovieda provodi zadnje dane na Hondinom motoru i od iduće sezone će imati Renaultov V6 za leđima. Alonso je s Francuzima osvojio oba naslova svjetskog prvaka 2005. i 2006 godine.

Na upit novinarke SkySporta kakvu formu očekuje dogodine od svoje momčadi, Fernando je odgovorio: “Jako smo optimistični. Sljedeće se godine vraćamo u vrh”.

Španjolac smatra da će mu biti glavni rivali za osvajanje naslova iduće sezone biti aktualni prvak Lewis Hamilton i Red Bullov dvojac Verstappen/Ricciardo.

Da stare rane još nisu zarasle pokazuje stavljanje Ferrarijeva dvojca u drugi red s Valtterijem Bottasom. Konkretne razloge za takvo pozicioniranje nije navodio, a jedino je prokomentirao Lewisa Hamiltona.

“Lewis je jedan od najboljih vozača. Iako je osvojio zadnja tri naslova u dominantnom Mercedesovom bolidu, mora se priznati kako je u teškim vremenima McLarena 2009. i 2011. pobjeđivao utrke. Svakako zaslužuje uspjeh u kojem sada uživa”.

Alonsu motivacije ne nedostaje: “Uživam u utrkivanju, borbama, agresivnosti i ne bojim se nikoga. Mislim da svi imamo supermoć u sebi do koje moramo doprijeti i započeti vatru, a tada sve dolazi samo od sebe”, zaključio je.