Fernando Alonso kaže da će razmotriti budućnost izvan McLarena ukoliko ne osjeti da će britansko-japanska kombinacija biti u mogućnosti pobijeđivati u 2018. godini.

Ugovor dvostrukog svjetskog prvaka istječe krajem ove godine i Alonso jasno naglašava da želi imati kompetitivan bolid.

Alonso se nakon turbulentne 2007. ponovo pridružio McLarenu 2015. godine, ali nakon dvije godine nije doživio ništa osim frustracija i razočarenja. Čini se da će tako biti dok god Honda ne isporuči kvalitetan i jak motor.

Potvrda frustracija je i današnje ispadanje na prvom slobodnom treningu zbog kvara na motoru nakon samo dva zavoja vožnje. Španjolac se velikom brzinom po izlasku iz bolida uputio u hotel i na partiju tenisa.

Alonso inzistira da mu je prioritet ostati u F1, ali upozorava da bi sreću mogao potražiti u nekom drugom timu, ako McLaren-Honda bitno ne napreduje do kraja ove sezone.

Uoči VN Španjolske je kazao: “Volim F1! Moj prioritet je utrkivati se ovdje. Sretan sam s timom, ali ne pobjeđujemo. Ako od danas pa do rujna ili listopada budemo u poziciji da vidim kako možemo pobijeđivati iduće sezone, nitko sretniji od mene”.

“No ako toga ne bude, otvoren sam za bilo koji tim koji mi može dati kompetitivan bolid”, dodao je.

Alonso će krajem ovog mjeseca propustiti VN Monaca kako bi se natjecao u Indianapolisu 500 što su mu neki kolege vozači zamjerili.  Kazao je da će nakon ljeta donijeti odluku o svojoj budućnosti u F1.

“Morati ću dobro razmisliti o svemu nakon ljeta, jer sada nije nimalo lako razdoblje. Dok ne završim Indy 500 teško je razmišljati o nečemu drugom”, zaključio je Alonso.