Fernando Alonso kaže da je njegovo natjecanje na Indianapolisu 500 bio jedini pozitivni trenutak prve polovice sezone.

McLarenov vozač je debitirao u svibnju na legendarnoj utrci Indy 500, gdje se uspješno kvalificirao i održavao tempo za vodećima, dok mu pred kraj utrke nije otkazao motor.

Usprkos otkazivanju motora, Alonso je zablistao u svojoj debitantskoj utrci. S druge strane u Formuli 1, on i njegov tim su konstantno u problemima te su u deset utrka uspjeli skupiti tek dva boda.

Španjolac je ove godine samo dvaput dogurao do finiša utrke, a deveto mjesto u Baku mu je najbolji rezultat.

Na pitanje je li u prvoj polovici sezone bilo pozitivnih trenutaka, Alonso je odgovario: “Da, Indy 500!”

Na pitanje da specificira pozitivne trenutke samo na F1, Fernando je odgovorio: “Nema ih. Očekivali smo da ćemo biti puno konkurentniji i ne ispunjavamo ono što su naša očekivanja”.

“Naporno radimo da bismo poboljšali situaciju što je prije moguće, ali stvarno je teško”, rekao je.

Ugovor istječe, a rezultata ni na vidiku

Trenutačni ugovor McLarena i Alonsa istječe krajem tekuće godine, a odluka o nastavku ili prekidu suradnje tek treba biti donesena jer kaže kako želi biti u stanju pobjeđivati u 2018. godini.

Šanse da će voziti u pobjedničkom timu iduću sezonu su sve tanje. Alonso napominje i da je budućnost u IndyCar seriji moguća. Međutim, inzistira da F1 ostaje njegov prioritet i kaže kako je otvoren za prijelaz u bilo koji tim koji bi mu omogućio osvajanje trećeg naslova.

“IndyCar je je jedna od mogućnosti. Uvijek kažem da sam otvoren i za tu opciju u budućnosti. Ali moj prioritet je još uvijek F1 i osvajanje trećeg naslova. Otvoren sam za pronalaženje načina u bilo kojoj momčadi da to postignem.”

“Ako to nije moguće iduće godine, otvoren sam za druge serije pa ćemo vidjeti kroz mjesec, mjesec i pol”, dodaje dvostruki prvak.

“Želim pobijediti iduće godine, a za pobjedu trebamo neke dobre promjene ovdje, mnogo promjena. Ako se to dogodi, postoji mogućnost da ostanem i to je nešto što ću morati razmotriti u rujnu”, zaključio je Alonso.